Belföld

Tarlós kirúgta a szippantósok főnökét

szippantósautó (szippantósautó)
szippantósautó (szippantósautó)

Azonnali hatállyal menesztette a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. ügyvezető igazgatóját az olajos iszap Cséry-telepi elhelyezése miatt Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel pénteken.

Az indoklás szerint az ügyvezető közvetlen felelőssége a vizsgálatok jelenlegi fázisában ugyan kétséget kizáróan még nem állapítható meg, de a vezetői közvetett felelősség és a jelenség súlya önmagában is indokolja az intézkedést – olvasható Szűcs Somlyó Mária közleményében.

A vizsgálatot tovább folytatják, ezzel együtt a Cséry-telep teljes kármentesítésének ügyében is tovább tárgyalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel.

A kommunikációs igazgató kedden azt közölte az MTI-vel, hogy lakossági bejelentések alapján Tarlós István belső vizsgálatot rendelt el az FTSZV-nél. Mint akkor írta, többen is azt állították, hogy “a cég haszonjárművei illegális helyeken ürítenek – engedély nélkül – veszélyes hulladékot”. Az ügyről az RTL Híradó készített nemrég riportot:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik