Belföld

Liszthiány miatt marad el a tanítás

gundel szakközépesek (gundel szakközépiskola)
gundel szakközépesek (gundel szakközépiskola)

Egy felháborodott szülő kereste meg a Hír24-et azzal, hogy gyermekét hazaküldték a Gundel Károly Vendáglátó-ipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolából. Nincs liszt, amivel dolgozhatnának.

“Most kezdte az elsőt a gyerek, de szerdán már nem volt órája. Azt mondták, nem fizet az állam. Pár hétig elfogadták a beszállítók, hogy az iskola nem fizet, de most már nem is tudják megmondani, hogy mikor fognak. A szülők felajánlották, hogy vesznek lisztet, de ezt elutasították. Minden szerdán nem maradhat el a tanítás, úgyhogy most átmenetileg az a döntés, hogy pincéróra lesz, cukrász nem. Ez felháborító és nevetséges” – panaszkodott a szülő.

A budapesti Gundel beszerzéseit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Gazdálkodási Ellátó Osztálya végzi. Tőlük megtudtuk, az iskolától szeptember 10-én érkezett egy igénylés élelmiszer-szakmai gyakorlathoz, amit 18-án engedélyeztek. Ez annyit jelent, hogy a listán szereplő tételeket megveheti az iskola.

Valószínűleg viszont nem erről az igénylésről van szó, hanem arról, amely szeptember 23-én érkezett az oszályhoz (tehát hétfőn) szárazáru beszerzésére. Ezt az igénylést szerdán továbbították a KLIK-hez, amely azóta se okézta le.

“Erről még nincs eredmény” – mondták az ellátó osztályon. Megkerestük a KLIK sajtóosztályát, hogy miért nem döntöttek még, illetve, hogy mikorra várható a leokézás a “száraz áru” beszerzésére. Válaszukat várjuk, amint érkezik, közöljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik