Belföld

Lázár: novembertől is lesz közmunkaprogram

Folytatta pénteken hódmezővásárhelyi fórumsorozatát Lázár János, aki ezúttal is tett nagy bejelentéseket városában.

A fórum első részén Almási István polgármesterhez intézhettek kérdéseket a megjelentek a Visszhang ucai olvasókörben. Ezekből hamarosan mi is szemezgetünk. Majd megérkezett az államtitkár, és megválaszolta az országos politikára és gazdaságra vonatkozó kérdéseket.

Kérdésre reagálva Lázár János elmondta, novemberben lejárnak a közmunkaprogramok, ám mégsem maradnak az év végére és karácsonyra jövedelem nélkül a benne dolgozók. Novembertől speciális programmal márciusig foglalkoztatják a közmunkásokat, jövő évtől pedig ismét meghirdetik a közmunkaprogramokat.

Beszélt arról, hogy pénteken, mint az NFÜ vezetője aláírt egy pályázatot, mely már Orbán Vikor íróasztalán van, és kihirdetésekor a Hódmezővásárhely – Makói Kórház 2,7 milliárdos fejlesztését tartalmazza.

A régi polgármesternek tett fel kérdéseket a még régebbi polgármester-helyettes

Érdekes momentuma volt a fórumnak mikor Novák Imre egykor polgármester-helyettes is felszólalt. Lázár Jánosnak és Almási Istvánnak intézett kérdésében a megnövekedett házadót, az onkológiai fekvőbeteg ellátás Szegedre helyezését, valamint a közeli vasútátkelő rossz állapotát vetette fel.

Novák Imre Vs Rapcsák András

Novák Imre 1999-ben került Hódmezővásárhely élére mint polgármester-helyettes. Akkor Túri József alpolgármesterrel és közgyűlési többséggel fegyelmi eljárások sorát indította az akkori polgármester, Rapcsák András ellen, akit állásából felfüggesztettek, irodáját lelakatolták. A helyi Fidesz csoport is Rapcsák ellen fordult, maroknyian álltak ki mellette Vásárhelyen, de a párt országos vezetésre továbbra is bizalmat szavazott neki, mentelmi jogát sem adta ki az országgyűlés. Végül másfél éves huzavona után, időközi választáson 1998-as győzelmét csaknem megismételve ismét polgármesterré választották. Ekkor egyébként Lázár János volt a kampányfőnöke.

Ön szerint jobb ez a borosta?

Újra borostásan

Lázár János ezúttal ismét borostásan jelent meg a nyilvánosság előtt, ám a jelenlévők egyöntetű véleménye alapján ez most sokkal jobban áll neki, mint a korábbi. A valamivel nagyobb arcszőrzet ugyanakkor jobban kihangsúlyozza azt is hogy bizony a képviselő öregszik.

Lázár János politikáról keveset beszélt, a közelgő választások témáját szinte kerülte. Annyit megjegyzett, nagyon mocskos kampány következik, mindenkiről röppennek majd fel mindenféle hírek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik