Belföld

Szilvát, diót lopnak a kertekből

24.hu
24.hu

2013. 09. 26. 08:25

Több aktuális problémára hívták fel a figyelmet a kishomoki utcafórumon szerdán este Vásárhelyen.

kishomok1(650x433).jpg (kishomok)

Verik a diót

Benkő Zsolt képviselő Öreg-Kishomokon elmondta, szerdán értesítették, hogy Új-Kishomokon ismét tetten értek a rendőrök valakit terménylopás közben. Ezek az esetek az ősz beköszöntével szaporodnak el. Célpont lehet minden be nem kerített telek, vagy gazdátlan kiskert, ezért felhívta a lakosság figyelmét a fokozott éberségre.

A közbiztonság kérdése mellett itt állandó problémát jelent pár közlekedési anomália. Egy helyben lakó motorosra többen tettek panaszt, de néhány autós is nagy sebességgel közlekedik a keskeny utcákon. A lakók fokozottabb rendőri ellenőrzést, egyes kereszteződésekhez pedig domború tükröt kértek a képviselőtől.

kishomok2(650x433).jpg (kishomok, )

Nem is kert, őserdő

Sok kert igen elhanyagolt állapotban van a városrészben. Egy a Vajnai utcában található telekre a két szomszéd is panaszt tett. A tulajdonosok már régen elhunytak, a két örökös pedig nem látogatja a kertet. Ott méteres a gaz, szemét és kidőlt fák borulnak át mindkét szomszédba.

Benkő Zsolt segítséget ígért a problémákra, majd lakossági kérdésre elmondta, Öreg-Kishomokon nem várható egyenlőre csatornázás, bár ez felmerült minden külterületi városrész esetében. Szikáncs például kisebb lélekszámú, de Öreg-Kishomok sokkal nagyobb területen fekszik, a beépítettsége pedig kisebb. Így ezeken a településrészekre nincs pályázati lehetőség, és nagyon sokba kerülne a csatornázás megvalósítása.

kishomok3(650x433).jpg (kishomok)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.