Belföld

Ferdinandy: Papcsák magát buktatta le

Papcsák Ferenc (Papcsák Ferenc)
Papcsák Ferenc (Papcsák Ferenc)

Mindenki mindenkit feljelent. Folytatódik a zuglói közleményháború. Az alpolgármester (Fidesz-KDNP) tagad és ellentámadásba lendül a polgármester (Fidesz-KDNP) ellen.

Ferdinandy István közleményében visszautasította a Papcsák Ferenc által ellene felhozott vádakat (előre egyeztetett hangfelvétel, személyes érdek). Szerinte a polgármester magát buktatta le, amikor azt állította, tudott a “visszásságokról”. Mint írta: Zuglóban a közbeszerzések tekintetében a polgármesternél volt és van a döntési hatáskör. Zugló alpolgármestere visszautasította Papcsák Ferenc azon “sugalmazását”, miszerint Zuglóból, illetve a pozíciójából fakadóan bármilyen hasznot húzott volna az elmúlt években.

Az eltelt időszakban sem utalványozási jogköre nem volt, sem pénzügyekkel, sem a beszerzésekkel nem foglalkozott. Ez év februárjáig  az oktatási, szociális és ifjúsági területek tartoztak hozzá – tette hozzá. Ferdinandy István szerint “nem felel meg az igazságnak, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna”, a hangfelvételen elhangzottakat pedig éppen Papcsák Ferenc támasztotta alá azzal, hogy “saját állítása szerint” büntetőfeljelentést tett a Zuglói Vagyonkezelőnél történt “furcsaságok” miatt.

A feljelentéssel érintett időszakban Papcsák Ferenc bizalmasa volt a társaság vezérigazgatója – tette hozzá az alpolgármester, aki biztos abban, hogy a feljelentések érintették a vállalkozótól birtokába jutott információkat is, hisz a vállalkozó állítása szerint a polgármestert jóval előtte tájékoztatta a vagyonkezelőnél tapasztalható visszaélésekről. Ferdinandy István alpolgármester közleményében arra is kitért: nincs információja arról, hogy bármilyen vizsgálat folyna ellene.


Ferdinándy István
Fotó: MTI / Földi Imre

A Papcsák Ferenc vezette önkormányzat előzőleg azt írta: nem véletlenszerű, hanem megrendezett beszélgetés az, amelynek hangfelvétele a kerület polgármesterének lejáratására több portálra is felkerült kedd este, és a történtek mögött a felvételen beszélgető vállalkozó és az alpolgármester személyes indítékai állnak.

A polgármester 2012. szeptember 19-én ismeretlen tettes ellen tett bejelentést a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságának felkérése alapján, mivel a hangfelvételen is említett tárgykörben, a cég által koordinált gyorsszolgálati tevékenység elvégzésével kapcsolatban visszásságokra derült fény, s olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek alapján bűncselekmény gyanúja merült fel.

Az ügyben valamennyi ellenzéki párt megszólalt. A történtek azonnali kivizsgálását követelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik