Belföld

Az ügyvédfocit pénzelné a fradista Tarlós

Tarlos-Istvan(2)(210x140)(7).jpg (Tarlós István)
Tarlos-Istvan(2)(210x140)(7).jpg (Tarlós István)

A főpolgármester nem Felcsútot, hanem az ügyvédek labdarúgó tornáját támogatná.

Nem a felcsúti labdarúgó akadémiát, hanem egy ügyvédeknek szóló sportrendezvényt támogatna a főpolgármester, aki a arra reagált, hogy a 168 Óra Online korábban arról írt, hogy Tarlós István a költségvetéshez tett kiegészítésében azt javasolja, hogy a főpolgármesteri alapból kapjon nyolcmillió forintot a felcsúti utánpótlásképzés.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén kijelentette: alattomosnak, pimasznak tartja ezt a fajta kommunikációt, s azt, hogy a portál úgy állítja be, mintha a sportegyesület kapna forrást. Mint elmondta, az ügyvédek futball-világbajnokságának javasol támogatást, a sportrendezvényen valóban néhány meccset Felcsúton tartanak, a többit és a döntőt viszont Budapesten – tette hozzá.

A világversenynek 2014. május 23. és június 1. között ad otthont Magyarország. A Puskás Akadémia felcsúti központja mellett Budapesten, Budaörsön, Csákváron és Diósdon lesznek mérkőzések. A viadalra 80-100 csapatot várnak 40 országból. Magyarország korábban már kétszer, 1994-ben és 2004-ben volt házigazdája az ügyvédek vb-jének, amelynek masters kategóriájában jelenleg hazánk az Európa-bajnok.

Tarlós István egyébként valóban szereti a focit, Fradi-drukker, (minapi, az Újpest legyőzése felett érzett öröme be is járta az internetet), de eddig ez a támogatás nem kapott kiemelt publicitást (a főpolgármester most hétvégén nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen kedvenc csapata éppen a felcsútiakkal csap majd össze), a Napi Gazdaságnak adott interjúban sem sorolta top projektjei közé.

A ciklusából hátralévő bő egy évben fontosabbnak nevezte a négyes metró útjára indítását, a közlekedési programok lebonyolítását, a római-parti védművita lezárását, a Margitsziget-projekt elindítását. 2014 pénzügyeiről pedig annyit mondott, hogy Budapest jövő évi büdzséjét még korai lenne tervezgetni, hiszen az nagyban függ az államétól.

A stratégiai fontosságú közszolgáltató cégek helye a főváros kezében van, az pedig Budapestnek inkább jó, mint rossz, ha egy külföldi cég helyett a magyar állam lesz a kisebbségi tulajdonos – mondta a főpolgármester. Arra a kérdésre, mit szeretne, hogyan emlékezzenek rá öt év múlva, azt válaszolta, “hogy ez emlékezés lesz-e vagy más, az még a jövő zenéje”.

Tarlós annak firtatását, elindul-e jövőre a választáson, korainak tartotta. Hozzáfűzte ugyanakkor: “Ma valószínűbben igent mondanék egy felkérésre, mint nemet.” Mint mondta, sok olyan probléma megoldásán fáradoztak, aminek az eredménye a következő ciklusban érik be igazán, s ez értelmet ad a folytatásnak.

A főpolgármester másképp kapaszkodik a székbe, mint aki a harmincas-negyvenes éveiben jár. “Ha netán túl kedvezőtlenek lennének a kapott munkakörülmények vagy túl kiszolgáltatott helyzetbe kerülnék, akkor el is tudnám engedni azt. Az érdekel, ha érdemben tehetek a városért” – fogalmazott.

Ennek része lehet, hogy az Index szerint nemcsak a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, hanem 27 szervezet, így a Nyugdíjasok Szövetsége, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, a Szent Margit Kórház Kardiológiai Alapítványa vagy a Történelemtanárok Egylete is kapna pénzt a keretéből. A főváros 2013. évi költségvetésének módosító javaslatát a közgyűlés ülésén a helyszínen kapták meg a városatyák. A tervezet szerint az önkormányzat költségvetési főösszegét 21 milliárd forinttal emelik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik