Belföld

Ellenőrzik a csapadékelvezető csatornákat Csongrád megyében

24.hu
24.hu

2013. 09. 26. 14:45

A napokban is folyamatosan ellenőrzik a megye területén lévő vízelvezető csatornákat az önkormányzatok munkatársai a katasztrófavédelem és több helyen a vízügy munkatársaival közösen.

A településeken minden esetben sorra veszik azokat a helyeket, ahol korábban a vízelvezetés kapcsán tűzoltói beavatkozásra volt szükség, továbbá azokat a pontokat is, ahonnan az elmúlt időszakban bejelentés érkezett.

A bejárás során megvizsgálják, hogy az árkokban található növényzet akadályozza-e a vízelfolyást, illetve azt, hogy a mederben, vagy az átereszekben nincs-e a víz útját gátló iszapmennyiség, továbbá azt is, hogy megfelelő-e a befogadó csatornák kapacitása.

Több településen is csatornázási munkák zajlanak, amely során – és a figyelmet erre is felhívják – a munkát végzőknek folyamatosan biztosítani kell a munkaterületeken is a csapadékvíz elfolyásának lehetőségét. Vannak a megyében olyan települések, így Domaszék is, ahol az elmúlt időszakban fejlesztették a csapadékelvezetők rendszerét, ezeken a területeken már idén ősszel kevesebb gondot fog okozni az esővíz.

A bejárások alkalmával ellenőrzik a települések vízkár-elhárítási terveit is, figyelve, hogy ezek az aktualizált térképmellékleteket is tartalmazzák, és ha szükséges, a vízügyi szakemberekkel közösen javaslatokat tesznek a tervek pontosítására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.