Belföld

58 ezret kért fél perc munkáért

Német turistákat húztak le magyar autómentők. Nem viszik jó hírünket a világba.

Egy német férfi a Kisalföld napilapnak elmesélte, hogy nemrég feleségével az M1-es autópályán jutott bajba Mosonmagyaróvár közelében. A házaspár Düsseldorfból Egerbe utazott, mikor egy benzinkútnál megálltak tankolni. A férfi bement az üzletbe, a felesége pedig figyelmetlenségből bezárta az autót. A járműben így két kutyájuk rekedt bent.

Elmondásuk szerint az ADAC (német autóklub) segítségét szerették volna kérni, ám a benzinkúton azt tanácsolták nekik, hogy ne tegyék, helyette felajánlották, hogy ők hívnak szakembert, aki segít kinyitni az ajtókat.

A megmentők nem sokkal ezután a helyszínre értek egy rozoga, utánfutós járgánnyal, melyen autómentő felirat állt. Alig telt el fél perc, a szakértők faékek és dróthurok segítségével kinyitották az ajtózárat. A házaspár öröme nem tarthatott sokáig, a két jótevő ugyanis benyújtotta a számlát, mely 58 ezer forintot jelentett. A cikkből kiderül: a bajba jutott család ezt az árat eredetileg 78 ezer forintból alkudta le, mikor telefonon segítséget kértek.

Mivel a lealkudott összeg sem volt nálunk, ezért a férfit, kvázi túszként, beültették a kocsijukba, és elvitték a legközelebbi bankautomatához – írja cikkében a napilap.

Többszörösét kérték a hivatalos árnak

Később a házaspár megérdeklődte egy assistance cégnél, hogy mennyiért végezték volna el ők ezt a munkát. Kiderült: hivatalosan 12, maximum 17 ezer forintot kérhettek volna el az alig fél percig tartó munkáért.

A szakmában jártas, hivatásos autómentők szerint egyre több a hasonló jellegű lenyúlás az autópályákon, és zömmel külföldi turisták a hatalmas lehúzás áldozatai.

A német házaspár turistazsarolásnak nevezte a szolgáltatást. Úgy érzi megalázták, kihasználták szorult helyzetüket; megingott a magyar emberekbe vetett hitük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik