Belföld

Vásárhely ebben lepipálja a többi várost

A hatodik sportágválasztó első, pénteki napján már több mint 3500 gyermek jelenléte biztos, és új sportágak is bemutatkoznak.

Első négy alkalommal a stadionban, tavaly már a Hódtó Sportcentrumban rendezték meg a vásárhelyi Sportágválasztót, amely a többi város hasonló napjaihoz képest sokkal sikeresebb.

Szegeden múlt héten 6 ezren voltak jelen, de Győrben, Székesfehérváron nincs ekkora érdeklődés, egyedül Debrecen büszkélkedhet nagy részvétellel – mondta Sarusi-Kiss József szervező és Horváth Zoltán vásárhelyi sportreferens a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Vásárhely, Mártély, Székkutas

A kezdeti nehézségek ellenére, végül egy sikeres pályázat biztosított forrást az idei eseményhez, melyet már az iskolák is vártak, őszi programjaikat ehhez igazították. Idén a városi intézmények mellett Mártély és Székkutas fiataljait is várják. Idén eddig 37 sportegyesület jelezte részvételét.

Országosan itt mutatkoznak be sportágválasztón a műrepülősök, ők Szentesről érkeznek, hoznak egy repülőt és repülő szimulátort is. A több, mint 30 sportágat a Hódtói Sportcentrumban és környékén lehet kipróbálni pénteken és szombaton.

Az idén egy nyereményjátékot is hirdettek. Az a gyerkőc, aki 20 sportot kipróbál, sorsoláson vesz részt értékes díjakért.

Eddigi sikerek

A vásárhelyi rendezvény olyan helyi sportok felélesztésében segített, mint a nemrég újraszerveződött asztalitenisz szakosztály, vagy az egyre sikeresebb baseball csapat. Emellett számos egyesület jelezte, hogy taglétszámuk a sportágválasztóknak köszönhetően egyre nő.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik