Belföld

Sztárfellépővel készülnek az évadra a Győri Filharmonikusok

Az argentin énekes Manrico szerepében november 9-én lép színpadra Győrben - közölte Fűke Géza igazgató, aki azt is elmondta: több új taggal gyarapodott erre az évadra a társulat.

Sztárfellépővel készül az évadra a Győri Filharmonikus Zenekar; a Trubadúrban Dario Volonte argentin tenor csatlakozik az együtteshez egy előadás erejéig – hangzott el a társulat keddi évadnyitó sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Filharmonikusoktól két kürtöst igazoltak Gál László és Borbély Balázs személyében. Ők félállásban itt, félállásban a pesti társulatnál játszanak, így emiatt össze kell majd hangolni a két együttes programját az induló évadra.

Szólt arról is: szülési szabadságon lévő tagjaik helyére három japán művészt szerződtettek ere az évadra a tokiói Muszasino Zeneakadémián nemrégiben végzett hallgatók közül, a kapcsolat alapja, hogy Berkes Kálmán győri művészeti vezető ebben az intézményben oktat évek óta. A már megérkezett művészek közül ketten hegedűst helyettesítenek, míg a harmadik új tag oboista.
Fűke Géza megemlítette: a japán művészek belépése a társulatnak segítség, ők viszont itteni tartózkodásuk idején betekinthetnek az európai kultúrába és egy itteni zenekar életébe, működésébe.

Szólt arról is: erre az évadra eddig 7500-an váltottak bérletet a győri Richter Terembe, ami 10-15 százalékos emelkedést jelent. A most induló évad újdonségaként említette, hogy bérletes előadásaikkal – Mosonmagyaróvár mellett, ahol ez már tavaly elindult – a régió más városaiban is megjelennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik