Belföld

Meggyes nem megy önként

Meggyes Tamás fideszes parlamenti képviselő, korábbi esztergomi polgármester a Népszavának cáfolta, hogy lelépne a közéletből. Szerinte még korai még őt leírni.

Úgy tűnik, Meggyes Tamás volt polgármesternek nem szóltak arról, hogy úgy döntött, a teljes helyi kormánypárti frakcióval együtt kivonul a közéletből és nem indulnak a 2014. őszi önkormányzati választáson. Az üzenetet az esztergomi Fidesz elnöke tudatta a Magyar Hírlapon keresztül.

A bejelentés azonban meglepte Meggyes Tamást, aki a Népszavának cáfolta, hogy ilyen szándékai lennének, illetve erről a helyi szervezetben döntöttek volna, sőt azt is mondta, hogy a tízfős frakció nyolc tagja információi szerint egy év múlva újraindulna a képviselői helyéért.

György Róbert ugyancsak a Népszavának nyilatkozva elmondta: “nem felejtettük el őt megkérdezni, de az okozhat disszonanciát, hogy Tamás egy magán- vagy háttérbeszélgetést talán nem tekint a saját, hivatalos álláspontjának.”

Meggyes a Népszavának adott interjújában elismerte ugyan, hogy országgyűlési képviselőjelölt nem lesz, de arról, hogy az Esztergomi politikából, közéletből mikor és mennyire vonul ki, korai beszélni. “Elképzelhető, hogy tartok egy-két ciklus szünetet és a családommal foglalkozom többet, de ne írjanak még le teljesen. Meg lehet engem feszíteni, de attól még nem lesz Esztergomban béke és előrelépés” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik