Belföld

Kipucolták Újvárost: elvitték a zugszemetet

24.hu
24.hu

2013. 09. 25. 11:20

A Tűz utca – Iszkápa köz környékén mintegy 100 köbméter zugszemét gyűlt össze ismét, amelyben többek között földdel kevert építési törmelék, elhasznált bútorok, szétszerelt elektronikai cikkek és lakossági vegyes hulladék volt.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. illegálisan lerakott hulladékokat szállított el szerdán Győr – Újváros városrészéből. A szemétkupac elszállításához a szolgáltató kombi rakodógépet és nagy teljesítményű platós autót is bevont. A gépi munka elvégzését követően a terület további tisztítása kézi munkaerő bevonásával történt meg. Ugyanezen a helyszínen ezt megelőzően 2013. április 11-én és július 9-én volt zugszemét elszállítás. A korábbi időpontokban is hasonló nagyságrendű mennyiséget kellet elszállítania a szolgáltatónak.

Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása szinte egész évben aktuális feladat, bizonyos helyszínekre évente 2-3 alkalommal szükséges visszatérni.

2013. első félévében a GYŐR-SZOL Zrt. a város különböző területeiről összesen 285 köbméter zugszemetet szállított el 108.310 kilogramm súlyban.

Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg. Emiatt sajnálatos módon a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek takarítását rendszeresen kénytelen a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezni.

Az illegális hulladék egy része olyan lom jellegű hulladék, amely a megfelelő jogosultság igazolása után – Győr kártya, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számla felmutatásával – a hulladékudvarokban ingyenesen, a szelektív gyűjtés szempontjai alapján elhelyezhető. A hulladékudvarok pontos helyszínei és nyitva tartásuk megtekinthető a szolgáltató weboldalán.

(Nyitó képünk illusztráció)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.