Belföld

Fesztiválmentes lehet a főszezon Zamárdiban

balaton-sound(1)(210x140)(1).jpg (balaton sound)
balaton-sound(1)(210x140)(1).jpg (balaton sound)

A zamárdi városvezetés kezdeményezni fogja, hogy a szervezők 1-2 héttel hozzák előbbre a Balaton Soundot.

Nemrég megfenyegették zamárdi jegyzőjét a Balaton Sound miatt. Egy levelet dobtak a kertjébe, amelyben újságcikkekből összeollózott és ragasztgatott szöveggel tudatták vele, hogy nem kellene engedélyezni a fesztivált, mert annak súlyos következményei lesznek.

2008-ban a polgármestert fenyegették meg a családja kiirtásával, ugyancsak a Sound miatt.

Csákovics Gyula polgármester a Sonline. hu-nak azt nyilatkozta, nem a fenyegetés, hanem a nyaralótulajdonosok jogos igénye miatt keresik a kompromisszumokat.

Akik nyaralni akarnak, nem fesztiválozni

A napokban lakossági fórumot is tartották, itt az üdülőtulajdonosok részéről vetődött föl, hogy július 1-je és augusztus 20-a között a főszezon legyen fesztiválmentes Zamárdiban.

Kevesebbet kellene aludni a következőig. Vagy június korai netkek fesztiválozni?

A Balaton Sound épp véget érne ekkorra, a Nagyon Balaton pedig augusztus 20-án kezdődhetne. Az előbbinek így viszont időpontot kellene cserélnie a VOLT Fesztivállal is.

A polgármester a Sonline.hu- nak elmondta, egyik rendezvényről sem mondanak le, hiszen nyolcvanötmillió forintnyi a bevétele ezekből az önkormányzatnak.

“Mindkét rendezvény szervezőivel felvettük a kapcsolatot ez ügyben, rövidesen leülünk velük tárgyalni.”

Idézzük fel a nyári pillanatokat! Ha korábban lesz a fesztivál, akkor vajon kevesebbet mutatnak majd magukból a fesztiválozók?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik