Belföld

Távozik az Origo főszerkesztője

Gazda Albert két év után közös megegyezéssel október 1-jével hagyja ott az Origo szerkesztőségét.

Gazda Albert 2011 októberétől vezette a szerkesztőség munkáját, irányításával alakult át idén nyáron az Origo címlapja, ami meghatározó lépés az újság életében – írja az Origo.

A szakember 1991 óta dolgozik a médiában, munkatársa volt a Kurírnak, a Magyar Hírlapnak, parlamenti tudósítója, majd gazdasági rovatszerkesztője a Világgazdaságnak. Az Origo előtt 2006-tól az Index gazdasági, sport (Sport Géza melléklet), majd kulturális rovatát vezette, 2011 elejétől pedig lapszerkesztőként dolgozott a portálnál.

Az Origónál a munkáját ideiglenesen Sáling Gergő, eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át, végleges utódlásáról később dönt az Origo Zrt. vezetése.

Mint azt korábban megírtuk az Origónál a a tulajdonos elvárása Gazda Alberttől az volt, hogy tegye egyértelművé a hírportál piacvezető pozícióját. A tartalmi irányítást ennek mentén bízta Gazda Albertre.

Gazda azután érkezett a portálhoz, hogy Weyer Balázs és Nádori Péter korábbi főszerkesztők ugyancsak  közös megegyezéssel távoztak a médiumtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik