Belföld

Fizetni kell az RTL Klubért

Az RTL Klubért is díjat kér majd a csatorna tulajdonosa, a kormány pedig jobban tenné, ha a reklámadó bevezetése helyett a köztévé költségeit csökkentené  – mondta Dirk Gerkens, a tévécsatorna vezére a mmonline-nak.

„Vélhetően 2015. január előtt lezárulhatnak a megbeszélések, és onnantól fogunk pénzt kérni az RTL Klubért, amely – mint Magyarország első számú televíziós csatornája – 17 évig ingyenesen fogható volt” – jelentette ki Dirk Gerkens az mmonline-nak adott interjúban.

A piaci pletykák egyeurós árról szólnak, de Gerkens szerint vélhetően nem lesz ilyen magas a díj, de mindenképpen egy fair árat szeretnének kiszabni a terjesztőknek, amely tükrözi a csatorna nézőszámát. A döntéstől néhány milliárd forint pluszbevételre számít a társaság éves szinten, amely nem tudja kompenzálni azt a visszaesést, amelyet a reklámpiac csökkenése jelentett.

A kormány által tervezett reklámadót a csatorna vezére teljesen elfogadhatatlannak tartja, amelynek a felét az RTL Klubnak kellene megfizetnie, tehát úgy véli, egy RTL-adóról van szó, amely az egész ágazatnak ártana, hatással lenne az ügynökségekre és végső soron az ügyfelekre is. Az RTL Klub vezetője úgy gondolja, ha a kormány valóban spórolni szeretne, akkor sokkal célszerűbb lenne a köztévénél költséget csökkentenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik