Belföld

Feltakarították a ragacsot az autópályáról

Az autópálya kezelőjétől kapott információ szerint kedd délutántól teljes szélességében járható az M43-as Szeged felé vezető sávja.

A Szeged24 korábban beszámolt róla, hogy szilikontartalmú anyag ömlött az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszára. A szennyeződsét a pénteki baleset óta nem tudták eltakarítani, így a belső sáv és a maroslelei valamint a Rákóczi telepi lehajtót azóta lezárták a forgalom elől.

fotó: MTI

A kiömlött szennyeződést kedden délutánra sikerült az aszfaltről eltávolítani így a  forgalom ismét teljes szélességében haladhat az autópályán -mondta a Szeged24 kérdésére az Állami Autópályakezelő sajtószóvivője Czuczor Mónika. Az AAK a szennyeződést végül 150 munkaóra alatt, nagynyomású mosórendszerrel vízzel és kvarchomokkal tisztította meg az útfelületet.

Az ügyben közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrség kéri, hogy aki az esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezi, hívja a 107-es, vagy a 112-es segélyhívószámokat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik