Belföld

Dugó és buszterelés a Baross hídon

A hiba javításáig forgalmi korlátozásra kell számítani, valamint a környéken elszíneződhet a csapvíz. Az autóbuszok is késhetnek a kialakuló torlódások miatt.

Vízcsőtörés javítás miatt bontják fel az útburkolatot kedden délelőtt Győrben a Külső Baross út-Wesselényi utcai csomópontnál – közölte Takács László, a Pannon-Víz Zrt. hibaelhárítási ügyeletvezetője. Ezen a szakaszon szombatig útszűkületre, sebességkorlátozásra kell számítani, így aki csak teheti, kérjük, válasszon más útvonalat. Erről forgalomterelő táblák fogják tájékoztatni az autósokat.

A javítás idején az autóbusz forgalmat is elterelik, így a menetrendekhez képest néhány perces késésekre is számítani lehet. Az útfelbontás és a javítás a reggeli csúcsforgalom után, kedden délelőtt tíz órakor kezdődik.

A Belvárost Nádorvárossal összekötő 300 miliméter átmérőjű ivóvíz főnyomóvezeték hibásodott meg, a javítást igyekeznek még kedden befejezni a szakemberek. Terveink szerint a javítás idején az ivóvíz szolgáltatás folyamatos lesz, azonban az áramlási irányok megváltozása miatt rövid ideig előfordulhat átmeneti ivóvíz elszíneződés és nyomáscsökkenés, amiért fogyasztóink szíves elnézését kérjük.

A mostani helyszíntől néhány méterre augusztus első napjaiban már volt egy beavatkozásunk, azt még ki tudta kerülni a forgalom, sajnos az újabb helyszín már a kereszteződés szűkületében van. A vízmű szakemberei előreláthatólag péntekre állítják helyre a javítás helyszínén az útburkolatot, melyet szombaton már az autóbuszok is használni tudnak.

A város autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek

Szeptember 24-én – kedden – reggel 08.00 órától kezdődően, előreláthatólag szeptember 27-ig a 11, 22, 22A, 22B, 22Y, 42 jelzésű autóbuszok a Belváros felé a Nagy Imre út – Szigethy Attila út – Bartók Béla út – Hunyadi utca – Baross Gábor híd terelőúton közlekednek.

 

A járatok nem érintik a „Baross Gábor út, Szigethy Attila út” megállóhelyet, helyette a „Bartók Béla út, vásárcsarnok” megállóhelyen állnak meg, továbbá megállnak a terelőútvonal „Roosevelt utca (Bartók-emlékmű)” és „Bartók Béla út, Kristály étterem” elnevezésű megállóhelyein is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik