Belföld

Csak pár napos a késő nyár

ősz (ősz)
ősz (ősz)

Pénteken már jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Kedden napos idő várható, csak északkeleten fordulhat elő kisebb eső, futó zápor a megnövekvő felhőzetből. Élénk, helyenként erős lehet a szél. Hajnalban 8-13 fok várható, de nyugaton, délnyugaton néhány fokkal hidegebb lesz, délután 20-24 fok közé melegszik a levegő, csak északkeleten marad 20 fokalatt a hőmérséklet.

Szerdán kellemes, őszi időnk lesz, az ország nagy részén napos időre van kilátás, csak északon-északkeleten lehet több felhő az égen. A légmozgás is mérséklődik. Délen akár 24-25 fok is lehet. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok kialakulhatnak.

Csütörtökön egy hidegfront miatt erősebben megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporok, délnyugaton esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Feltámad az északnyugati szél, de még többfelé számíthatunk 23-24 fokos maximumértékekre.

Pénteken a Dunántúlon felhős, időnként esős, míg keleten naposabb, száraz idő lehet a jellemző, de visszaesik a hőmérséklet. Szombaton pár fokkal melegebb, szárazabb időre van kilátás, de nyugaton még sok felhő lehet az égen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik