Belföld

Szezonon túl is van élet Balatonfüreden

nyár (nyár, )
nyár (nyár, )

Rengeteg turista látogatott el nyáron a Balatonhoz, a tó északi partján pedig egyértelműen Füred volt a legnépszerűbb úticél.

Az elmúlt húsz évben nem volt annyi vendég a Balatonnál, mint idén – derült ki a szállásadók statisztikájából.

A hosszú kánikula miatt a strandokon is nagy volt a forgalom, a város két fürdőjében, a Kisfaludyn és az Esterházyn, például többször is soha nem látott vendégszámot regisztráltak.

80%-os kihasználtsággal üzemelt a százszobás Anna Grand Hotel. A legtöbb turista belföldről érkezett, de még mindig sok a német nyaraló is. Az Ipoly Szálló is csaknem teltházzal üzemelt a főszezonban, sőt az őszi-téli időszakra is sok előfoglalás érkezett.

Korábbi statisztikák is azt mutatják, nincs okuk panaszra a balatoni vendéglátósoknak.

Őszi programok

Augusztus 20-a után elkezdődik a rendezvényszezon, az egyéni vendégek száma ősszel jelentős mértékben csökken. A füredieket ősszel kedvezményekkel csábítja az Anna Grand Hotel – mondta a Füred TV-nek Szijártó Csaba a szálloda igazgatója.

A Vivamus borüzlet, a Borharapó borospince pedig kóstolókkal és bemutatókkal várja a vendégeket.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy van élet a nyári szezonon túl is, hogy hétvégén is tele volt a part, a romantikus reformkor éledt újjá Füreden.

A következő hétvégén az Arácsi Szüretre várnak minden érdeklődőt. Szeptember 29-én 15 órától rendezik meg a hagyományos a szüreti mulatságot a Szakiskola előtti parkban.

A szervezők azt kérik, hogy mindenki, lehetősége szerint hozzon legalább egy fürt szőlőt a közösbe, melyből majd Arács Bora lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik