Belföld

Volt, hogy mind ugyanazt fújták

Nemcsak a fülnek, a szemnek is élmény volt a Katonazenekari Fesztivál Vásárhelyen a Kossuth téren. Sőt néha a szemek is könnybe lábadtak a nevetéstől.

A házigazda vásárhelyi helyőrségi zenekar mellett a szolnoki és a debreceni laktanya muzsikus kiválóságai látogattak Vásárhelyre vasárnap délután. A zenekarok táncosokat is hoztak magukkal, de maguk is táncra perdültek.

A három csapat körbejárta a teret, ahol ezres tömeg gyűlt össze az örömzenélésre. Elsőként össz-zenei produkcióval kezdtek, főleg klasszikus művekkel, majd a három helyőrség önálló műsort adott.

A vásárhelyiek már egy sor poént csempésztek az előadásba, ahol a dobos még udvarolni is kezdett az egyik mazsorettes lánynak, a szolnokiak pedig ezt folytatták. Orosz balett, ír néptánc katonazenészi előadásban könnyesre nevetette a közönséget. A debreceni alakulat népzenét sem nélkülöző blokkja után, vásárhelyi katonazsonglőrök vonultak a térre és tartottak bemutatót.

Az utolsó blokkban ismét együtt zenélt a három zenekar. Felcsendült egy Abba-egyveleg, a Europe Final countdownja, egy Duke Ellington standard és dalok az István a királyból.

A Vásárhely24 facebook oldalán további 100 remek fotó a galériánkban!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik