Belföld

25 fok is lehet

osz-napsutes(1)(960x640).jpg (erdő, ősz, )
osz-napsutes(1)(960x640).jpg (erdő, ősz, )

Jövő héten többször lehet felhős az ég, de helyenként akár 25 fok körüli hőmérsékletre is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Vasárnap egyre több és vastagabb lesz felettünk a felhő, de csapadék nem valószínű. Hétfőn nyugaton gomolyfelhős, alapvetően napos időre számíthatunk, keleten erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, elszórtan, elsősorban északon és keleten lehet kisebb eső.

Az északnyugati szél vasárnap élénk, hétfőn a délnyugati és az északkeleti területek kivételével többfelé erős, az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében időnként viharos lesz. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között várható.

Kedden nyugaton túlnyomóan napos idő várható, de keleten is lehet több-kevesebb napsütés. Északkeleten helyenként előfordulhat zápor, máshol nem valószínű csapadék. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz. A nap folyamán 18-23 fok lehet.

Északkeleten szerdán is felhősebb idő ígérkezik, ott egy-egy kisebb zápor is lehet, másutt ugyanakkor túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű. A leghidegebb órákban általában 6 és 11 fok körül, nappal 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is lehetnek elszórtan záporok, de egyébként több órás napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20 és 25 fok között alakulnak.

Pénteken is kialakulhat elszórtan záporeső, de a szél mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, nappal 15-20 fokig melegedhet a levegő.

A szombati és vasárnapi időjárás most még az átlagosnál nagyobb bizonytalanság mellett jelezhető előre. A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton változóan és erősebben felhős területek is lehetnek, helyenként záporeső is előfordulhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Vasárnap felhős idő várható elszórtan záporral, néhol zivatarral. A minimumhőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, a nappali maximumok várhatóan 16 és 23 fok között alakulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik