Belföld

Szombaton indul a medenceharc

Hétvégén megkezdődnek a vízilabda OB I/B csoportos küzdelmei. A HVSC szombaton 15 órai kezdettel fogadja vendégül a Szolnoki Dózsa második számú csapatát.

Augusztus 13-án kezdte meg a felkészülést a hódmezővásárhelyi felnőtt vízilabda csapat. Az új edző vezényletével, Dr. Bertók Gyula, heti öt edzéssel hangolódtak a játékosok a szeptemberi rajtra. Az edzéseken részt vevő, rendszerint 8-10, pólósok mellé csatlakoztak az utánpótlásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok.

Ez a szám nem hangzik túl soknak, de hozzá kell tenni, hogy egy teljesen amatőr csapatról van szó. A játékosok munka és iskola mellett játszanak. A hét hetes alapozás végét edzőmeccsel zárta a csapat, amin igazolta a felkészülés sikerét, hiszen a szentesi barátságos tornát  megnyerték a vásárhelyiek.

A vezetőség és a játékosok elvárása a biztos bennmaradás a húsz csapatos másodosztályban. Ehhez szükséges a gyengébb ellenfelek felett aratott győzelmek, valamint az erősebb csapatoktól való pontrablás. Ezt joggal várhatja el bárki, hiszen egy összeszokott csapatról beszélünk.

Az öltözői hangulatot nagyban meghatározza egyrészt, hogy többnyire mindenki  vásárhelyi vonatkozású, valamint a vonzáskörzetből érkezett játékosoknak is sikerült hamar beilleszkedniük.

A csapat összhangja mind a medencében, mind a magánéletben megmutatkozik. Habár a csapat korban eléggé heterogén, amikor tehetik együtt járnak el szórakozni.

Ne feledjük el, hogy hazánk sikersportjáról van szó, aki teheti, menjen le szombaton szurkolni a HVSC-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik