Belföld

Kiengedték Hendét a kórházból

hende-csaba(3)(960x640).jpg (hende csaba, )
hende-csaba(3)(960x640).jpg (hende csaba, )

Elhagyták a kórházat a miniszteri autó sérültjei.

„A mai napon, jó általános állapotban, további otthoni gyógyulás céljából elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát Hende Csaba honvédelmi miniszter, miután vállsérülését ellátták” – közölték a tárcánál. A miniszter könnyebb zúzódásokat szenvedett munkatársa és a mellkassérült gépkocsivezetője a kezelés után ma szintén hazatérhetett.

A közlemény szerint a balesetet okozó gépkocsi autóvezetőjét továbbra is a Honvédkórházban ápolják. Jelenleg a mellkas csontvázának sérülésével, valamint hasi és végtag zúzódással a Baleseti Sebészeti Osztályon kezelik. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart.

A miniszter péntek reggel a Facebook-oldalán köszönte meg a jókívánságokat, és tudatta, hogy már jól van. A szombati programjain azonban nem vesz részt a tárcavezető. Mint a HM-nél közölték, az I. Országos Ejtőernyős Találkozón Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, míg a Nemzeti Vágta koszorúzási ünnepségén Vargha Tamás parlamenti államtitkár helyettesíti Hendét. A “Romantikus reformkor 2013” fesztivál ünnepélyes megnyitóján pedig csupán felolvassák a miniszter köszöntőjét.

Hende Csabát csütörtök délután érte baleset Nógrád megyében, miközben Szécsénybe, egy lakossági fórumra tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik