Belföld

Tűcseréért küzdenek Józsefvárosban

drog, kábítószer (drog, )
drog, kábítószer (drog, )

Négy kábítószeresekkel foglalkozó civilszervezet a minisztérium közbelépését kérte, hogy folytatódhasson a Józsefvárosban megszüntetett tűcsereprogram.

A Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, a Magyar Addiktológiai Társaság, az Ártalomcsökkentők Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Drogterápiás Intézetek Szövetsége az Emberi Erőforrások Miminisztériuma segítségét kérte, hogy, lépjen közbe a VIII. kerületben.

A civilszervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy a józsefvárosi önkormányzat felmondta a Kék Pont Alapítvánnyal kötött szerződést. Álláspontjuk szerint a program klienseinek többsége a VIII. kerületben él, így hamis az az értelmezés, hogy a tűcsere vonzotta oda a drogfogyasztókat.

Mint azt korábban magírtuk a józsefvárosi önkormányzat csütörtökön jelentette be, hogy december 31-ével megszünteti az együttműködési megállapodást a Kék Pont Alapítvánnyal, mivel nem teljesítette a vállalásait. Szerintük az alapítvány szerződésben vállalta, hogy részt vesz a “drogszemét” eltakarításában, vagyis gondoskodik arról, hogy ne legyenek eldobált tűk a kerület utcáin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik