Belföld

Lemondott a fóti polgármester

Fót (fót)
Fót (fót)

A szerda esti testületi ülés után lemondott posztjáról Fót fideszes polgármestere; egy MSZP-s képviselő zaklatottnak és személyeskedőnek írta le a vitát.

Cselőtei Erzsébet a testületi ülésen nemcsak a polgármesteri megbízatásáról, hanem a település 1-es számú egyéni választókerületében szerzett mandátumáról is lemondott – közölte az MTI-vel Bartos Sándor fideszes önkormányzati képviselő. A városvezetői feladatokat Pozderka Gábor (Fidesz) alpolgármester látja el.

A lemondott polgármester az ügyben nem nyilatkozott, de Fábry Béla MSZP-s önkormányzati képviselő a hvg.hu-nak elmondta, a képviselőtestületi ülés hangulata meglehetősen zaklatott volt. Az MSZP-s politikus szerint az áll a lemondás hátterében, hogy Cselőtei Erzsébet elszigetelődött párttársaitól, a személyeskedésig fajuló viták közte és a fideszesek, valamint a KDNP-s Gráf Mihály között felőrölték a polgármestert.

Korábban több ügyben is összekülönbözött a polgármester és a helyi Fidesz-frakció: a korábbi jegyzőválasztásnál a párt és Cselőtei más-más személyeket jelöltek, az új polgármesteri hivatal építésével kapcsolatban pedig szintén különböztek a Fidesz és a polgármester tervei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik