Belföld

11,5 milliós támogatásból újult meg a győri Patkó gyűjtemény

Több alkotásról többet tudhatnak meg ezentúl a győri Patkó Imre Gyűjteménybe látogatók, miután lezárult a kiállítóhely informatikai fejlesztése.

A 11,5 millió forintnyi uniós forrással támogatott projekt keretében a kiállításnak helyet adó Vastuskós ház minden szintjére információs pultokat telepítettek.

Ezek segítségével szerezhetnek a tárlókon feltüntetetteknél bővebb információt a tárgyakról az érdeklődők. Ez a lehetőség azt a problémájukat is megoldotta, hogy a rendelkezésre álló hely véges volta miatt nem tudnak minden olyan tárgyat kiállítani, amely közérdeklődésre tarthat számot.

A játékmodulok pedig abban is segítenek, hogy a fogyatékkal élők interaktív programok révén ismerkedhessenek a gyűjteménnyel, amelynek nehezen megközelíthető helyiségeit például gömbpanoráma segítségével teszik “bejárhatóvá” a mozgáskorlátozott látogatók számára.

A gyűjtemény a városban élt és alkotott Patkó Imre külpolitikai újságíró hagyatéka. Szertágazó műgyűjteményt hagyott hátra, amely a 20. század képzőművészetére, festészetére, grafikájára, valamint a távol-keleti és az afrikai törzsi művészetre összpontosul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik