Belföld

Honfi Norbert a győri Audi tízezredik dolgozója

Audi-10(960x640).jpg (Audi, Győr)
Audi-10(960x640).jpg (Audi, Győr)

A 20 éves győri gyár nemcsak a helyieknek ad munkát.

 

Munkába állt szerdán a tízezredik alkalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában. Az ez alkalomból rendezett ünnepségen Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy új járműgyáruk nyári avatása után jelentősen emelkedett a munkatársak létszáma a motorgyártás, a műszaki fejlesztés és a szerszámgyártás területén is.

Hevesi a tízezredik

Hozzátette: egy vállalat jövőjét munkatársai határozzák meg, az Audi pedig, amely megnövekedett munkaerő-igényét helyben nem tudja kielégíteni, vonzó munkáltató, amit az is mutat, hogy a tízezredik munkatárs, Honfi Norbert a Heves megyei Felsőtárkányból érkezett Győrbe.

Achim Heinfling, a társaság termelésért felelős ügyvezető igazgatója az eseményen arról beszélt: 20 éve négyhengeres motorok gyártásával indult a győri gyár, a most munkába álló tízezredik munkatárs is erre a területre kerül a motorgyárba. Beszámolt arról is, hogy tíz másodpercenként készül el a gyárban egy új erőforrás, ami napi nyolcezer darabot jelent. Idei első féléves termelésük 1,02 millió darab volt, heteken belül elkészül az üzemben a 25 milliomodik motor.

Folyamatos létszámbővítés

Az év eleje óta 1300-zal bővült a létszám, amely 2013-ban további 150 fővel bővülhet. Az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma 2011 szeptemberében érte el a hétezret, tavaly áprilisban a nyolcezret, idén februárban pedig a kilencezret.

Győrben készül majd az új Audi A3 Cabriolet, amelyet nemrég mutattak be a frankfurti autószalonon. Íme a szuperjárgány:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik