Belföld

Levágják a halálkanyarokat Orosháza és Békéscsaba között

Útépítés (útépítés)
Útépítés (útépítés)

Felújítják a 47-es főutat, de jut pénz az M44-esre és vasúti pályára is.

Öt Békés megyei útberuházásra adtak ki építési engedélyt  – jelentette be Erdős Norbert megyei kormánymegbízott.

Az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszát, a 120-as Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalat, a 47-es Békéscsaba és Orosháza közötti részét, valamint a Gesztet és Dombegyházat az országhatárral összekötő utat fogják megépíteni felújítani.

Autópályának is megfelel

Az M44-es Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszán az első kapavágásnak 2015. május 31-éig kell megtörténnie, hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás is a beruházásra. Autóútként lesz engedélyezve, de az autópálya kritériumainak is meg fog felelni, 25 méteres lesz a koronaszélessége.

A mostani tervek szerint Békésszentandrásnál felüljáró, Szarvasnál, Csabacsűdnél és Kondorosnál pedig több csomópont is épül – írja a BEOL.hu.

160-nal megy a vonat

120-as vasútvonal megyei szakaszain 160 kilométer/órával közlekedhetnek majd a szerelvények, az ehhez kapcsolódó munkákra is kiadták az építési engedélyeket. A hiányzó szakaszokon második vágányt építenek, a vasútállomások is megújulnak.

Összesen kilenc közúti-vasúti szintbeli kereszteződés szűnik meg, huszonnyolc pedig szintben megmarad, itt fokozzák a biztonságot.

Levágják a halálkanyarokat

A megyei kormányhivatal közlekedési felügyelősége kiadta az építési engedélyt a 47-es főút Orosháza és Békéscsaba közötti szakaszának fejlesztésére és átépítésére. Az építtető a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lesz. Az érintett részen két ívkorrekció is lesz, mivel az adott kanyarok veszélyesnek bizonyultak – mondta a BEOL portálnak Dobókői György igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik