Belföld

Csuklós buszokat szállít a Volánbusznak a Rába

busz (busz)
busz (busz)

A Rába Jármű Kft. a jövő év tavaszán kezdi meg a 61 csuklós autóbusz szállítását, mintegy 16 millió euró értékben.

Csuklós buszokat szállít a Volánbusznak a Rába – tette közzé kedden a BÉT honlapján a járműgyártó.

A tájékoztatás szerint a kedden aláírt szerződés értelmében a Rába Jármű Kft. a jövő év tavaszán kezdi meg a 61 csuklós autóbusz szállítását, mintegy 16 millió euró értékben.

“A Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés a Rába-Volvo együttműködés első fontos eredménye” – írták a közleményben.

A Rába jelezte: továbbra is éves szinten 200-300 modern autóbusz szállításával számol a Volvo-együttműködés keretében, ezért a felek továbbra is aktívan figyelik a piaci lehetőségeket, és törekednek arra, hogy a megrendelői igényeket versenyképes megoldásokkal elégítsék ki. A svéd Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt. február 12-én kötött stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást Budapesten, az Országházban. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a Rába-Volvo szövetség lendületet ad majd a magyar buszgyártásnak.

A megállapodással lehetővé válik, hogy a legmodernebb buszok hazai gyártása kezdődjön meg a legfejlettebb technológia alkalmazásával és az importtartalom teljes ellentételezésével. A Rába illetékesei egy hónappal később azt közölték: a gyártás 2014 elejére tervezett beindítása várhatóan 300 új munkahelyet hoz létre, egyharmada a külső beszállítóknál keletkezik, másik harmada a Rába Jármű Kft.-nél, a fennmaradó rész pedig – a termelés felfutása után – a Rába-csoport más vállalatainál. A darabszámtól függően akár több milliárd forintra rúghat az az összeg, amit a Rába a buszgyártás beindítására fordít. A buszok a Rába Jármű Kft. több tízezer négyzetméteres győri csarnokában készülnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik