Belföld

Pókerverseny az autistaotthonért

autista kisgyerek (autista, gyerek, autizmus, )
autista kisgyerek (autista, gyerek, autizmus, )

Jótékonysági pókerversenyt szerveznek idén is a mindszentpusztai autistaotthon megsegítésére.

A rendezvény nem pénzdíjas, nincs nevezési díj, a támogatási díjat közvetlenül a Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány kapja.

A mindszentpusztai autistaotthon nincs könnyű helyzetben. Ahogy Zakár Andrásné, a jelenleg kilenc fiatalt ellátó intézmény vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: elsősorban rezsi- és járulékfizetési gondokkal küszködnek.

Ennek egyik oka, hogy például a megítélt 250 ezer forintos működési támogatást még nem folyósították, pedig már néhány hete esedékes lett volna. Elbírálatlan pályázataik vannak benn, adományok szinte alig érkeznek. Mindezen gondok ellenére rendületlenül végzik munkájukat, fejlesztik, foglalkoztatják az otthonban lakó, rájuk bízott fiatalokat.

Az „esőemberek” számára nélkülözhetetlen helyre egyre kevesebb olyan támogatás jut, amelyből a lakók az őket megillető ellátást megkaphatják. Az otthon ezért hirdette meg tavaly jótékonysági pókerversenyét – bevétele két hónapra megkönnyítette az életüket –, ahogy teszi ezt idén is. A szeptember 26-i 17-től 21 óráig tartó, minden bizonnyal jó hangulatú pókeres együttlétnek részesei azok a céget, egyesületet, baráti társaságot képviselő csapatok, akik a rendezvényre jelentkeznek. Valamennyi csapat egy autista képzőművész által rajzolt képet kap köszönetként ajándékba.

A verseny fődíja pedig nem más, mint hogy a mindszentpusztai otthon tovább segítheti szakszerű munkájával az autisták életét, beilleszkedését. További részleteket ITT olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik