Belföld

Modern látogatótérrel gazdagodott a győri egyházmegyei levéltár

Modern látogatótérrel gazdagodott a győri római katolikus egyházmegye levéltára - hangzott el a keddi projektzáró sajtótájékoztatón.

Vajk Ádám, az intézmény igazgatója elmondta, a teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés eredményeként korszerű környezetben fogadhatják a kutatókat és az iskolai csoportokat.

Ezt szolgálja az a helyiség, ahol tíz kutató is kényelmesen dolgozhat, éppúgy, mint a 15 tagú iskolai csoportok fogadására alkalmas oktatótér. Közlése szerint tavaly 150 kutató 600-700 alkalommal kereste fel az intézményt, míg az érkező diákok száma meghaladta a 300-at.

Hangsúlyozta: szeretnének minél nyitottabb, felhasználóbarát intézménnyé válni, amit az is jelez, hogy a jobb kutathatóság érdekében már több mint 320 ezer oldalnyi dokumentumot digitalizáltak, és tettek elérhetővé az interneten.

Vajk Ádám szólt arról is: a levéltárban a tízmillió forintos fejlesztés eredményeként minikiállításokat rendezhetnek ezentúl. Az első tárlaton hírességek ott őrzött iratait, írásait, leveleit mutatják be.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik