Belföld

Kutatók Éjszakája: közel ezren regisztráltak

A Széchenyi István Egyetem nyolcadik alkalommal csatlakozik az európai kezdeményezéshez.

2013. szeptember 27-én, pénteken délután, este és éjszaka tartandó rendezvény előzetes sikerét jelzi, hogy közel 1000 győri, környékbeli kisiskolás és gimnazista regisztrált a programfolyam kezdetét jelentő Kiskutatók Akadályversenyére.

A délután programjait ügyességi versenyek és a interaktív kiállítások színesítik. Ahogy leszáll az este, az előadótermeké lesz a főszerep. Az idei témák is érdekes kérdéseket járnak körül: a középpontban a városi élet lesz a tudósok szemével. Szó lesz az energiáról, a sugárzásról, az egészségről, a hulladékról és a kukabúvárkodásról, a szupravezetőkről. A művészetpártolók hallhatnak az operáról vagy részt vehetnek egy spontán ritmuskoncerten, megnézhetik, hogyan festik be virtuálisan az Egyetem épületét.

A résztvevők az idén is elkalandoznak a csillagrendszerek közé és a csillagvizsgálóban megtekinthető lesz a szeptemberi égbolt.

A díjtalanul látogatható program-kavalkád tehát igazi felüdülést és játékos ismeretszerzést garantál a család minden tagja számára. Az előadások és programok részletes listájáért érdemes előzetesen ellátogatni a www.kutatokejszakaja.hu címen elérhető honlapra, hogy ne maradjunk le egyetlen kedvünkre való eseményről sem – mondta el Mészáros Márta, a széchenyis események főszervezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik