Belföld

A lakóközösségek kérhetik a távfűtést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint kedden a napi középhőmérséklet kicsivel 12 fok felett vagy alatt alakul.

Ennek azért van jelentősége, mert a távhőszolgáltatók akkor kezdenek automatikusan fűteni, ha az átlaghőmérséklet várhatóan legalább három napon át 12 fok alá esik. A szakember szerint ez a héten valószínűleg nem fordul elő. „A lakóközösségek ettől függetlenül kérhetik előbb is a szolgáltatás megindítását” – tudatta a Csornahő kft. ügyvezetője, Szántó Lajos a kisalfold.hu-val. S ezt közölte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. szóvivője is.

Hozzátette: a cég akkor melegíti fel a radiátorokat, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri. A kérelmet a lakóközösség képviselőjének írásban kell benyújtani. „A rendszer készen áll arra, hogy szükség esetén beindulhasson a távfűtés Mosonmagyaróváron” – tájékoztatott Bakler Csaba, a Városüzemeltető Kft. távhő-szolgáltatási üzemegységének vezetője. A rendszert automata szabályozza, ami a külső hőmérséklet függvényében indítja be vagy állítja le a fűtést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik