Belföld

Viharos szél és sok eső várható keddre

A 70 kilométer/óra feletti széllökések mellett 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó esőt várnak Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében is.

Az ország nagy részére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzésben az szerepel: kedden viharos széllel, elsősorban északnyugaton nagyobb mennyiségű csapadékkal, főként délkeleten zivatarokkal hidegfront érkezik.

Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések a Dunántúlon, majd kora délutántól már az Alföld középső és délnyugati részén is várhatóan elérik a 60-75 kilométer/órát. Estére a Dunántúlon már veszít erejévől a szél. A front mentén eleinte a Dél-Dunántúlon, majd délután az Alföldön helyenként zivatar is kialakulhat. Legnagyobb eséllyel az Alföld délkeleti részén esetlegesen egy-egy heves zivatar is kialakul, melyet 70-80 kilométer/óra feletti szélroham és jégeső is kísér.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a 70 kilométer/óra feletti széllökések mellett 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó esőt várnak. Komárom-Esztergomban ennyi csapadékot nem jósolnak, de a szél ott is viharos lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik