Belföld

Tíz voks döntött a faluban, ahol a Gonosz lakott

Gálné Mátrai Ágnes független jelölt lett Bekölce polgármestere.

A vasárnapi időközi polgármester- és önkormányzati képviselő-választáson a három független jelölt közül Gálné Mátrai Ágnes 160, a korábbi polgármester, Horoghné Németh Katalin 150, Pozsik Péter 94 szavazatot kapott – közölte Fogel Henrietta, a Balaton, Bekölce és Mikófalva községeket tömörítő Balatoni Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

A négy képviselői helyre tíz független jelölt pályázott, közülük Kozmáné Orcsik Éva, Kormosné Orosz Piroska, Nagy Szilárdné, valamint Varga Ferenc került be a testületbe. Az 563 szavazásra jogosult bekölcei közül 408-an adták le voksukat, ami 71,2 százalékos részvétel. Ez a korábbiakhoz képest magasabb választói aktivitást mutat.

A jegyző tájékoztatása szerint jogorvoslatra két napig van lehetőség, 15 napon belül pedig megalakul az új képviselő-testület. Az időközi voksolást az öttagú képviselő-testület június 20-i önfeloszlatása miatt kellett kiírni.

Korábban a faluban jártunk, akkor a helyiek a győztesről azt mondták, az előző képviselő-testület tagjaként „ő szervezte az önfeloszlatást, méghozzá Dr. Horoghné Dr. Németh Katalin megbuktatása céljából”.

Gálné Mátrai Ágnes cikkünk megjelenése után tudatta lapunkkal, hogy csak az előző polgármester terjeszti róla, hogy nemesi származásával kérkedett, szidta a a bekölceieket és fideszes kapcsolatai lennének.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik