Belföld

Tarlós mindenkit kiosztott

Tarlós (Tarlós)
Tarlós (Tarlós)

Ragaszkodik a népszavazáshoz a római-parti mobilgát ügyében a főpolgármester.

Tarlós István szerint a gát ellen tiltakozók nem tudják, hogy miről beszélnek. Nem ismerik a területet, csak katasztrófaturisták.  Nem úgy mint ő aki már az 1954-es árvizet is ott élte át.

A személyeskedéstől sem mentes hétfői sajtótájékoztatón a főpolgármester kifejtette, hogy a tiltakozókat fogja terhelni a felelősség, ha újra árvíz lesz a területen.

A városvezető kritikájából Bús Balázsnak is kijutott: „A III. kerületi polgármesternek el kellene dönteni, hogy mit akar. Mert hogy mindig mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne, ez sokáig nem folytatható.

Nem fogok békét hagyni ennek a népszavazás ügynek – fogalmazott Tarlós. Bús Balázs III. kerületi polgármester viszont máshogy oldaná meg a kérdést. Hozzátette: ha a Margitszigeten annyira fontos volt két embert megkérdezni, akkor itt most miért nem fontos az ott élőket megkérdezni.

A harmadik kerület ilyen népszavazást nem írhat ki, hiszen nem tartozik a testület feladat- és hatáskörébe a gátépítés – mondta Bús Balázs, aki szerint az lenne a jó megoldás, ha egy szűkebb területen, közvetlenül az érintett lakosságot kérdeznék meg valamilyen formában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik