Belföld

Meghekkelheti a trafikos népszavazást a Fidesz

Nagyon nem örülnek neki, hogy népszavazás lesz, megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy a választások utáni időszakra tolják.

Kapcsolódó cikkek

Az Index cikke szerint a Fideszt meglepte, hogy átment mind a két népszavazási kezdeményezés (az egyik arról szól, hogy csak dohányterméket árulhassanak a trafikokban, a másik arról, hogy a kiskereskedelmi árrés 10 helyett 3 százalék maradjon), hiszen az OVB-ben is jórészt a “saját” embereik vannak.

A lap úgy tudja, a kormányoldal nem fogja engedni, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) által hitelesített és a Kúrián csütörtökön jóváhagyott népszavazás a parlamenti választások előtt meg is valósuljon.

A népszavazások megtartására vonatkozó előírások lehetőséget adnak arra, hogy akár 6-7 hónapig is elnyújtsák a végleges dátum kitűzését – számol be a lap, amely szerint ha az időhúzás sikerül, akkor életbe lép az a szabály, amely megtiltja, hogy népszavazás időben túl közel essen az országgyűlési választáshoz. A két esemény között legalább másfél hónapnak kell eltelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik