Belföld

Kuka Manó és Tarlós az elsősöknél kampányol

kuka manó (kuka manó)
kuka manó (kuka manó)

Minden budapesti elsős diáknak narancssárga uzsonnás dobozt ajándékoz a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Budapest Főváros Önkormányzatának egy közös akció keretében a 2013/2014-es tanévkezdés alkalmából – írja a Vastagbőr blog a főváros honlapjára hivatkozva.

Az akció első állomása a III. kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola volt, ahol Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója ünnepélyes keretek között adta át a dobozokat a kisiskolásoknak.

A dobozban a gyerekek Tarlós István főpolgármester köszöntőlevele mellett egy vidám, színes órarendet, valamint a társaság kabalafigurájának, Kuka Manónak a környezetvédelmi jó tanácsait találták.

A kezdeményezéssel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., valamint a városvezetés szeretné a gyermekek, valamint szüleik és tanáraik figyelmét felhívni a környezettudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A dobozokat legkésőbb szeptember végéig valamennyi budapesti általános iskolába eljuttatják az FKF Zrt. munkatársai.

A Vastagbőr az akcióval kapcsolatban az önkormányzathoz és a közterület-fenntartóhoz is közadatigényléssel fordult, hogy kiderítse: mennyibe is került a kezdeményezés?

Az kérdésre végül az FKF Zrt. válaszolt. A blognak küldött levelükben azt írták: társadalmi felelősségvállalás céljára, ezen belül az uzsonnás dobozokra fordított költséget – amely a milliárdos árbevételük egy töredéke – megtérülő befektetésnek tekintik. Hozzátették, hogy összesen 17000 kisdiáknak ajándékoznak a szóban forgó dobozokból, a projektet pedig a hatályos törvényi szabályozásnak megfelelően közbeszerzési eljárással bonyolították le. A Vastagbőr saját számításai szerint az akció összköltsége így majdnem 5,8 millió forintra rúghat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik