Belföld

Indul a BÖDÖN piac Szegeden

Megkezdi működését Szeged első termelői és kézműves élménypiaca.

Helyi és környékbeli termelők háztáji finomságaival, különleges kézműves termékekkel, népi hagyományokat felelevenítő gyerekfoglalkozásokkal és sok egyéb meglepetéssel várják az érdeklődőket a BÖDÖN piacra, a több mint 100 éves ruhagyár épületében működő Rongy Udvarra.

„Akinek szerencséje volt, tudja milyen, mikor a nagyi határozott utasítása ellenére kalandos titkos utakon át kikommandózol a kertbe, és marék szám eszed a még éretlen borsót, málnát, szeded a zsebedbe a még zöld cseresznyét, barackot, szilvát, közben szaladsz a kakas elől.” – indul hangulatos múltidézéssel a hír, nem véletlen. A szervezők nagy fába vágták fejszéjüket, ugyanis az új piac amellett, hogy a helyi gazdáknak és kézműveseknek kíván megjelenési lehetőséget nyújtani, a falusi élet ízeit nem csak így, de átvitt értelemben, autentikus programokkal is szeretné a városiak életébe csempészni.

A tervek szerint minden hónap második vasárnapján várják majd az érdeklődőket, hol népzenével, néptáncosokkal, hol tanyasi állatsimogatóval, csuhé baba készítéssel és vendégcsalogató zsíros kenyérrel, hol pedig – ha már az idő is úgy alakul, melegedővel, forralt borral és sült gesztenyével, toros kóstolóval. De emellett persze azok sem maradnak program nélkül, akik komolyabban érdeklődnek a vidéki lét iránt. Különböző előadások és workshopok is várhatók a piacok ideje alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik