Belföld

Gyurcsány: súlyos hibát követett el Mesterházy

gyurcsány ferenc (gyurcsány ferenc)
gyurcsány ferenc (gyurcsány ferenc)

Stratégiai hibát követett el Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és sok szavazót megsértett a baloldalon, amikor „már-már megalázóan utasította el” őt – mondta a Demokratikus Koalíció vezetője a HVG.hu-nak adott interjújában.

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc a következő napokban Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának is ír egy levelet arról, hogy úgy tűnik, három pártlista lesz tavasszal a baloldalon, de a választások előtti utolsó pillanatban mindenki lépjen vissza a támogatottság arányában a másik kettő javára az egyéni választókerületekben, mert csak úgy nyerhetnek. „Most mindenki nyugodjon meg, tegye a dolgát, aztán a legvégén kipucoljuk a teret a nyeréshez, csakúgy, mint a Fidesz és a Kisgazda Párt tette 1998-ban” – mondta a HVG.hu-nak a korábbi miniszterelnök.


Forrás: MTI

A baloldali politikus szerint bár nyilvánvaló, hogy Bajnai és Mesterházy másképp vezetnék az országot, de mindketten alkalmasak miniszterelnöknek. Bajnairól mindemellett úgy vélekedett, nem rendelkezik egy hatékonyan mozgósítani tudó politikus minden képességével.

Pártja esélyeiről úgy gondolja, hogy a DK képes 7-8 százalékot szerezni. De ha mégsem jutnak be, akkor a Demokratikus Koalíciónak valószínűleg vége van, mert szerinte négy évet aligha lehet kibírni parlamenten kívül.

Miniszterelnöki bukása kapcsán úgy véli, eltévesztette a tempót. Úgy látja, 2008-ban kellett volna lemondania az elbukott népszavazás után. Kár volt utána még egy évig maradni. Ám 2006-ban semmiképpen nem kellett volna.

Gyurcsány Ferenc mindemellett visszautasította, hogy ő lenne a baloldal Kövér Lászlója. Szerinte ő testesíti meg mindazt, ami szemben áll a Fidesz világával: „Hát persze, hogy ütnek-vágnak, de ez engem nem zavar. Aki ezt nem bírja, az ne is menjen politikusnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik