Belföld

Elkezdődött az építkezés a Dunakapu téren

Idén a mélygarázson, jövőre már a tér burkolásán dolgoznak a szakemberek.

Az idén döntően mélyépítési munkákat végeznek a területen. A szakemberek két egymástól elkülönülő munkaterületen, a tér keleti, illetve nyugati oldalán dolgoznak. Míg az egyik oldalon jelenleg a későbbi alagsori nyilvános WC alapozása zajlik – amelybe akadálymentes bejutást is biztosítanak –, addig a keleti oldalon hamarosan megkezdődik a lavírsík kialakítása.

Ez annyit jelent, hogy a jelenlegi utcaszintnél másfél méterrel alacsonyabban, a majdani mélygarázs körvonalában egy hat méter széles, nagy teherbírású sík felületet képeznek, amelyen a réselő géplánc dolgozik majd. A lavírsík által körülvett területen a réselés után kezdődhet a háromszintes, 265 férőhelyes mélygarázs szerkezeti kialakítása. A most látható ideiglenes közművezetékek helyett a végleges vezetékek majd a kész szerkezet födémje felett kapnak helyet, ez várhatóan 2014 tavaszán történik meg. Ezt követően, a tervek szerint márciustól kezdődhet a tér új burkolatának építése.

Borkai Zsolt a gyorplusz.hu-nak elmondta, bár ütemezés szerint a térburkolása csak jövő tavasszal kezdődik, ez alól kivételt képez a Dunakapu térnek a Jedlik Ányos utca Kossuth híd által kijelölt vonala és a Káptalandomb közötti sávja, amit a város szeretne mielőbb, akár még az idén átadni a lakosoknak, ezzel újra rendezett körülményeket teremteni az áthaladó gyalogos közlekedés számára.

A polgármester hozzátette, a 3,8 milliárd forint értékű teljes beruházás jövő év második felére készülhet el, ezután a győriek és a hozzánk látogató turisták egy szép és izgalmas közösségi teret vehetnek birtokba, amely egyszerre válhat népszerű találkozási ponttá, rendezett piactérré és a közkedvelt rendezvényeink otthonává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik