Belföld

Díjat kapott Szabó Gabi a Vidéki Színházak Fesztiválján

A kecskeméti Katona József Színház Hangyaboly című  produkciója lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása.

A legjobb férfi alakítás díját Besenczi Árpád kapta a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Üveganya című produkciójában nyújtott teljesítményéért. A legjobb női alakítás díját Ráckevei Anna vehette át a debreceni Csokonai Színház Jászai című előadásának címszerepéért. A legjobb mellékszereplőnek járó díjat Kerekes Éva kapta a tatabányai Jászai Mari Színház Édes Anna című előadásában nyújtott alakításáért.

A Jókai Anna író, Molnár Piroska színművész, Szekeres Adrien énekesnő, Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója és Kovács “Kokó” István olimpiai és világbajnok ökölvívó alkotta zsűri különdíját a Pécsi Nemzeti Színház Picasso kalandjai című produkciója nyerte.

A Magyar Teátrum című lap a legígéretesebb fiatal színészt jutalmazta, az elismerést Vaszkó Bence, a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház Tigris és hiéna című előadásában nyújtott alakításáért kapta. A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete Szabó Gabinak, a Szegedi Nemzeti Színház Pipás Pista című “tanyawestern” előadásának címszerepéért ítélte oda díját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik