Belföld

Do you speak English?

A lakosság 42%-a beszél idegen nyelvet – ez is kiderült a Hatos és Társa Nyelviskolában szombaton.

Az Európa Tanács tíz éve a Nyelvek Európai Napjának nyilvánította szeptember 26-át. Ebből az alkalomból a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a minősített tagiskolák hagyományteremtő módon minden év őszén megszervezik a Nyelvtudás Napja programsorozatot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulásra és a nyelvtudás fontosságára. Az akcióhoz minden évben kapcsolódik a győri Hatos és Társa Nyelviskola is, ahol ezúttal szeptember 14-én, szombaton rendeztek egyfajta tesztnapot az érdeklődők számára. „Próbavizsgával, tesztlapokkal, ingyenes szintfelméréssel és fordítói versennyel vártuk a látogatókat, és örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon nyitottak a győriek arra, hogy kiderítsék mennyire képesek idegen nyelven kommunikálni, illetve, hogy mennyire vannak tisztában a nyelvtani szabályokkal” – hangsúlyozta portálunknak Hatos Hajnalka, a nyelviskola vezetője.

A 90’-es években jellemző tendencia egyébként megfordulni látszik, egyre többen veszik komolyan a nyelvtanulást a statisztikai adatok szerint. „Az Eurobarometer 2006-os számításai alapján egy kérdőív magyar válaszadóinak 42%-a nyilatkozott úgy, hogy beszél legalább alapfokon valamilyen nyelvet, míg 27%-uk két nyelvet elsajátított már egy bizonyos szinten. Ez pedig mindenképpen bíztató” – tette hozzá Hatos Hajnalka.

A nyelviskolában egyébként a szombati rendezvény résztvevői értékes ajándékokkal gazdagodhattak, az egyik szerencsés jelentkező egy 35 ezer forint értékű képzést kapott a házigazda intézménytől.

A Hatos és Társa Nyelviskola következő rendezvénye szeptember 26-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában lesz, ahova nyelvtanárokat és tanulókat egyaránt várnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik