Belföld

Cukorrépatermelők! Pályázni kell a támogatásért

Nemzeti kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termelők.

Tonnánként 5,2 eurónak, de hektáronként legfeljebb 500 eurónak megfelelő nemzeti kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termelők – az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelkezésre álló keret 1 milliárd 180 millió forint, túligénylés esetén mindenki arányosan kevesebb támogatást kap. Az euró alapú támogatást az Európai Központi Bank által 2012. október 1-jét megelőzően, utolsóként megállapított devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.

Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a területalapú támogatást is cukorrépa ültetvényre kellett felvenni, továbbá a termelőnek rendelkeznie kell cukorrépa termékértékesítési szerződéssel, és a terményt kvótajogosult feldolgozónak kellett szállítania.

A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani szeptember 17. és október 15. között. Az MVH a kérelmeket november 30-ig bírálja el. A kifizetés a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül történik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik