Belföld

1000 adag ingyen ebéd fogyott el egy óra alatt

Agota-Alapitvany(1)(960x640).jpg (Ágota Alapítvány)
Agota-Alapitvany(1)(960x640).jpg (Ágota Alapítvány)

Öt tonna ruhából válogathattak, akiknek jutott, ingyen ebédet is kaptak szombaton délelőtt a Zápor-tónál. A Lakótelepen Élők Érdekvédelmi Társulása két éve helyi kezdeményezésként szerveződött az ÁGOTA Alapítvány „felügyelete" mellett, évente többször szerveznek programokat idősek, sokgyermekes családok, lakótelepen élők számára.

Tömeg az esőben

„Mindig jövünk, amikor van valami, szájról szájra terjed a híre. Sok ismerősöm már önkéntesként dolgozik náluk„ – mondja egy fiatalasszony, akinek tele a keze ruhával tömött táskákkal. Több mint ezren gyűltek össze már délelőtt a Zápor-tói sátor alatt. Sokan ételhordóval érkeztek a zuhogó esőben, vitték a kolbászos paprikáskrumplit. A használtruha kupacoknál volt a legnagyobb torlódás, többen gyermekeikkel érkeztek, számukra próbáltak ruhát elővarázsolni a kupacokból. Voltak olyanok, akik elmondásuk szerint csak itt tudnak a szükséges ruházathoz hozzájutni.

Önkéntesek

„A fiam járt le a Játszóházba, ide a Víztoronyhoz. Egyszer jöttem vele, mi a fene van itt. Aztán itt ragadtam, beszélgettünk, majd bekapcsolódtam. Sokan vagyunk így a környéken. Megbeszéljük, hogy melyik gyereknek van szüksége korrepetálásra, megszervezzük a tanulást a srácainknak, a kisebbekre is vigyázunk, ki, mikor ér rá. Segítünk egymásnak, ne csellengjenek a srácok egyedül a lakótelepen. A Játszóházban jó helyen vannak. Tulajdonképpen ebből nőtt ki a LÉT. Volt rá igény.”

Megtapsoltak egy bankárt

Az AXA képviselője megilletődött a tapsviharon, de nem véletlenül kapta, hiszen mecénásként állhatott Tóth Csaba a színpadon B. Nagy László kormánymegbízott és Soltész Miklós szociális államtitkár mellett. A bank 800 ezer forinttal támogatta a rendezvényt, amelyen az Irigy Hónaljmirigy is fellépett, de a 17 évvel ezelőtt balesetet szenvedett, így tolókocsiban élő Sárai Rita és a Gördülő Tánccsoport bemutatóját is láthatták, sőt a zumbára is megtanították a gyerekeket. Soltész Miklós nem tud arról, hogy van-e ilyen civil kezdeményezés másutt az országban, de – mint mondta – abban biztos, hogy szükség lenne rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik