Belföld

Változások, tervek a tévénél

Szeptember 16-tól új vezetője lesz a Vásárhelyi Televíziónak. Rókus Ákossal beszélgettünk.

A legutóbbi közgyűlés zárt ülésén Rókus Ákos pályázata kapott támogatást a vásárhelyi testülettől, így Göbl Vilmos médiareferens átmeneti megbízatása szeptember 16-án lejár. Rókus Ákos öt évig irányítja a Vásárhelyi Televíziót, vele terveiről, elképzeléseiről beszélgettünk.

Vásárhely24: Mi az első és legfontosabb feladata?

Rókus Ákos: A legfontosabb, hogy zavartalanul és minél gyorsabban megtörténhessen a digitális átállás, amelynek területén a televízió nagyon sokat lépett előre az elmúlt hetekben. Az átállás körülményeiről és az ehhez kapcsolódó teendőkről rövidesen részletesen tájékoztatjuk a közönséget. Záros határidőn belül meg kell kezdenünk egy új stúdióhelység kialakítását is, hiszen a jelenlegi helyszín csak korlátozott lehetőségeket biztosít a stáb számára. Szeretnénk újabb műsorokkal, napi aktualitásokkal szolgálni a vásárhelyieknek.

Vásárhely24: Milyen változások következnek?

Rókus Ákos: Természetesen, mint azt az előző válaszomból is láthatja a VTV egy új korszak elé néz. 2012 októberében leégett az Ady Endre utcai stúdió, ezért egy új stúdióhelység kialakítása elkerülhetetlenné vált. A tervek szerint a költözés után megújult eszközparkkal, megváltozott műsorkínálattal és új arculattal fogunk jelentkezni. Emellett fontos, hogy a korszak kihívásainak megfelelően, az internet felé is nyisson a tv.

Vásárhely24: A stáb létszáma marad?

Rókus Ákos: Létszámcsökkentést nem látok indokoltnak, az új stúdió kialakítását követően azonban felül kell vizsgálni, és a körülményeknek megfelelően aktualizálni kell a feladatokat.

Vásárhely24: Új műsorokat, adásrendet nem terveznek?

Rókus Ákos: Az átmeneti időszakban még a megszokott adásrend szerint fog dolgozni a televízió, de a költözés után a legsikeresebb műsorok mellett várhatóan új tartalmakkal is megismerkedhetnek a televíziónézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik