Belföld

Fenntarthatósági Nap a Millenárison

fenntarthatóság (fenntarthatóság)
fenntarthatóság (fenntarthatóság)

Hatodik alkalommal rendez Fenntarthatósági Napot a Magyar Telekom szeptember 28-án. A fesztivál-konferencia napközben hagyományosan a Föld állapotára, az aktuális világképre és benne a magunk szerepére, helyzetére, lehetőségeire világít rá diskurzusokon és kiállításon keresztül. Az estét díjátadó és koncert zárja.

A Millenáris Teátrum kapuját Novák Péter, a rendezvény örökös házigazdája nyitja délelőtt 11-kor. Az első, külső színpadi programpont a szülőket célozva arról fog szólni, hogy milyen hatással van a médiafogyasztás a gyerekeik értelmi és érzelmi fejlődésére. A beszélgetőtársak többek között: Kádár Annamária gyermekpszichológus, a Mesepszichológia könyv szerzője, Gyurkó Szilvia az UNICEF Magyar Bizottságának emberjogi igazgatója, Ujvári Judit a Mobilsuli Egyesület és a Disney csatorna képviselője. A Fenntarthatósági Média Klub képviseletében Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője kérdez.

A Fenntarthatósági Média Klubot a környezeti szekcióban Németh Lajos meteorológus fogja képviselni. A társadalmi, gazdasági szekcióbeszélgetések vendégei között a különböző szakmák és érdekek képviselői szerepelnek majd. Helyzetet elemeznek, jövőt vizionálnak és megoldásokat, lehetőségeket kínálnak a szemlélet- és életmódváltásra.

Szó lesz egyebek mellett arról, hogy a különböző generációk hogyan értsék meg egymást, meddig nyújtózkodhat a fogyasztói társadalom, milyen arányban befolyásolják zöld-tényezők a vásárlói döntéseket, merre tart az innováció, milyen éghajlat vár ránk a jövőben, hogyan és mitől működhetnek a kisközösségek, és mi lesz azokkal, akiket mindez nem érdekel.

A Millenáris parkban bemutatkozik az alternatív energiának, drog prevenciónak felállított stand. Emellett lesz még zöldbolt, kartonjáték, rongydivat, környezetbarát csomagolóanyag stand és bringa ambulancia, amely a helyszínen is szolgáltat.

Este 20 órától a korábban kiírt pályázatok díjátadója és optimista afterparty zárja az estét. A koncerten fellép Nemjuci és a Random Trip Krsával, Barabás Lőrinccel és a „parazolos” Ivánnal.

További információkat a rendezvényről itt találnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik