Belföld

Egymilliárdból korszerűsítették a távfűtést Kaposváron

fűtés (fűtés, diák, )
fűtés (fűtés, diák, )

A most befejezett fejlesztés során 6500 méter új vezetéket feltettek le és öt új hőközpont épült.

“Kaposvár továbbra is a legolcsóbb városok egyike akar maradni, s ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani az árakat, szükség volt erre a fejlesztésre” – hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a határidő előtt két héttel befejeződött beruházásról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

Mint arról beszámolt, a 6800 távfűtött kaposvári háztartás – mintegy 20 ezer ember – biztonságos energiaellátása érdekében korszerűsített távhőrendszerhez öt új nagyfogyasztó – oktatási és egészségügyi intézmény – is csatlakozott, amelyek a beruházás révén 350 ezer köbméter gázt takarítanak meg. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a hőellátás, az állandó költségek pedig több fogyasztó között oszlanak meg.

A hosszú távú cél a távfűtés költségeinek csökkentése – mondta a polgármester, hozzátéve: ezt szolgálja a fejlesztés következő ütemében a volt Füredi laktanya északi oldalán épülő biomassza-erőmű, amihez a beruházó egymilliárd forint támogatást nyert, és amely a gáz áránál olcsóbban tudja majd ellátni hővel a távfűtött lakásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik