Belföld

Devizahitelesek: A bankokra vár a kormány

November elsejéig elő kell állniuk a pénzintézeteknek a devizahitelesek ügyét rendező tervükkel. Ha nem teszik, lépni fog a kormány – mondta Giró-Szász András a Hír24 műsorában.

Azt mindenki tudja, hogy a devizahitelesek jó része képtelen fizetni a tartozását, abban viszont, hogy hogyan segítsenek, nincs egyetértés a kormány és a bankok között.

A kormánypártok évadnyitó frakcióülése után a bankok ultimátumot kaptak. A devizahitel-szerződéseket módosítaniuk kell az ügyfelek javára. Ellenkező esetben a kormány lép – mondta a miniszterelnök az őszi ülésszak első napján a parlamentben. A Magyar Bankszövetség szerint a devizahitelesek helyzetének azonnali rendezése elképzelhetetlen a kormány érdemi közreműködése nélkül.

Az üzengetés kemény hangnemű, az eredményt nem tudjuk. Világos, hogy az ügy az előkampány egyik legfontosabb témája is egyben.

A Hír24 vendége volt Giró-Szász András kormányszóvivő, akit Bárdos András arról kérdezett, mit tesz a kormány, ha a bankok nemet mondanak, ahogy eddig is tették. Emellett szó esett az Országgyűlés elnöke által felvetett rendeleti kormányzásról is.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Olvasói sztorik