Belföld

A vásárhelyi eredményeket is bemutatják

Vásárhelyre látogat a "Virágzó Vidék" roadshow, ahol jelen lesz Fazekas Sándor és Lázár János is.

Hódmezővásárhelyre érkezik az ország mezőgazdasági és vidékfejlesztési sikereit bemutató „Büszkék vagyunk virágzó vidékünkre” rendezvénysorozat. Az országjáró roadshow Csongrád megyei állomásán ismertetik azokat a projekteket, melyek a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében jöttek létre a környéken. Emellett a térség termelői, hagyományai is bemutatkoznak.

A pályázatok segítségével számtalan olyan elképzelés valósult meg az elmúlt években, melyek hatására a vidéki Magyarország élhetőbbé, fejlettebbé és vonzóbbá vált mind az ott élők, mind az oda látogatók számára – hangzott el azon a tájékoztatón, melyet Rácz András VM helyettes államtitkár és Almási István polgármester tartott csütörtökön.

Az országos 1400 milliárdos keretből 2013-ig a megyében 9100 pályázat összesen több mint 53 milliárdos ÚMVP-s támogatásban részesült. Vásárhelyen a legnagyobb összeget a állattartás korszerűsítésére, valamint a  fiatal gazdák kezdőtámogatására vették igénybe.

Kiemelték, egy vásárhelyi fiatal méhész például 10 milliót nyert vállalkozása elindításához, egy mikro vállalkozás szintén Vásárhelyen, pedig egy XXI. századi fotólabor kialakítására kapott 9 milliót.

A roadshow hódmezővásárhelyi állomását szeptember 22-án tartják a BFMK-ban és környékén, a rendezvényt Fazekas Sándor VM miniszter és Lázár János államtitkár nyitják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik